Zalamera B&B

Zalamera is een pas geopende bed & breakfast aan de rand van het oude centrum van Valencia. Ik ken de Nederlandse eigenaresse Mechteld via via en mag twee weken komen logeren in ruil voor wat PR-hulp. Een positief verhaal schrijven over Zalamera is geen enkel probleem: wat een leuke b&b!

Zalamera B&B

Zalamera is een pas geopende bed & breakfast boutan de rand van het oude centrum van Valencia. Ik ken de Nederlandse eigenaresse Mechteld via via en mag twee weken komen logeren in ruil voor wat PR-hulp. Een positief verhaal schrijven over Zalamera is geen enkel probleem: wat een leuke b&b!

In 2014 volgde Mechteld haar lief naar de stad van de sinaasappels en paella om vervolgens een bed & breakfast te openen in een prachtig pand, op loopafstand van zowel het oude centrum als de hippe wijk Ruzafa. Ze wordt ondersteund door een team bestaande uit vrolijke Spanjaarden en vriendelijke globetrotters. Je voelt je gelijk thuis bij binnenkomst!

Een mix van Art Deco, Scandinavië en een vleugje Spanje

Wat gelijkt opvalt het moderne interieur van Zalamera. De inrichting is bedacht door Het Groene Kabinet, een Nederlandse ontwerpstudio die zich liet inspireren door de kunst en architectuur van de 19e eeuw. In deze periode werd de buurt van Zalamera gebouwd en dat zie je terug in kleine details en een grootste warmgroene façade in originele stijl. De inrichting is strak en modern, maar ook warm en vrolijk. Mechteld: “Het design van Zalamera is een mix van Art Deco, Scandinavië en een vleugje Spanje”.

Duurzaam vakantiegevoel

Een verblijf bij Zalamera is niet alleen goed voor je vakantiegevoel, er wordt ook gewerkt volgens een groene filosofie waardoor je met een schoon geweten tussen de witte lakens stapt. Het water van je douche wordt verwarmd door middel van biobrandstof en zonnepanelen en je ontbijt komt vers van de markt. Zo steunt Zalamera lokale ondernemers. En wat wel van ver komt, zoals chocola en koffie, is fairtrade en ecologisch.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op www.zalamerabnb.com. Als je boekt via de website krijg je ook nog eens een leuke korting.

Mijn blogs

Kijk ook wat Jan Magazine schreef en lees mijn blogs over food in Ruzafa en de top-five-hotspots in Valencia.

 

(Foto’s: Zalamera)